Bogár Erika - Széttört akkordok

2021-ben jelent meg Bogár Erika: Széttört akkordok c. misztikus-romantikus regénye a NewLine kiadó gondozásában, mely az írónő 5. megjelent önálló kötete, de műveivel különböző antológiákban is találkozhattok. 

A Széttört akkordok az írónő jóvoltából került a kezembe, amit itt is nagyon köszönök! Első olvasásom volt Tőle, de ezen igyekszem mihamarabb változtatni!

Végre egy olyan romantikust olvashattam, ami nem csöpög a nyáltól és egyéb testnedvektől, ami mély érzelmekkel teli, ami megérintett és ami széttépte a szívem!

screenshot_20230718_105555_com_instagram_android_edit_1302873492119423.jpg Borítóterv: Ashley Redwood

Fülszöveg

Peti, a győri Hideglelés rockegyüttes vezetője nagy reményekkel tekint a közelgő nyárra, hiszen egy New York-i vendéggitárost vár.
Josh érkezése az új lehetőségek mellett kihívások elé is állítja a zenekart. Felkészülésüket a kiugrást jelentő koncertturnéra rejtélyes, megmagyarázhatatlan balesetek hátráltatják.
Peti egyetemre készülő húga, Gitta és az öntörvényű zenész között kialakuló mély vonzalom felforgatja a lány hétköznapjait és veszélybe sodorja a testvérek addigi jó viszonyát.

Zene – Misztikum – Romantika

A zene élőlény, ami szárnyalni akar, és ha szabadon engeded, magával ragad.

Bevallom, már a második oldalon felcsillant a szemem, mikor megláttam, hogy Gittánk valójában Brigitta, ráadásul egy olyan főszereplője a könyvnek, akit nagyon megszerettem (aki ismer, az tudja, hogy a női karakterekkel gyakran állok hadban...) és végig tudtam vele azonosulni. Egy nyitott, erős, okos és önzetlen fiatal lány, aki belopta magát a szívembe.
Aztán jött Josh... Nem egy tipikus motoros-tetovált-részeges-rocker még ha külsőre épp pont annak is tűnik, akiről általában olvasni szoktunk. Vannak hibái és függőségei (kinek nincsenek?), de egy igazán mély érzésű, titkokkal és fájdalmakkal telt múltú, ízig-vérig tisztaszívű pasi! Végig őszintének éreztem a karakterét, önmagát adta és nem játszotta meg magát csak azért, hogy elfogadják - pedig a kinézete, viselkedése és származása miatt szinte mindig beskatulyázták...
Petit kedveltem, jó barát és testvér volt, jól összefogta a bandát, nyitott volt Josh felé, de kicsit vegyes érzéseket hagyott bennem... Megértem, hogy félti a húgát, viszont a végén nagyon megharagudtam rá...

A Hideglelés, a szülők és a többi karakter is jól felépített, hiteles és szerethető, a zene-romantika-misztikum hármasa pedig tökéletesen összehangolt. A sztori szépen fokozatosan épül fel, végig fenntartja az érdeklődést, nem ül el a történet. A cselekmény pörög, kellően izgalmas, de gondolkodásra is hagy időt számunkra.

Mindannyiunk életében vannak felemelő és nehéz pillanatok, másképp dolgozzuk fel a gyászt.

Az írónő stílusa és írásmódja nagyon tetszett, a történet realisztikus - mégis varázslatos, gyönyörű - mégis fájdalmas volt számomra. Kellően romantikus, érzelmekkel teli kötet, mely mellőzi a mostanában általam került erotikus vonalat, miközben az érzéseket és érzelmeket sem rózsaszín habos-babos köntösbe csomagolja, hanem abszolút valóságosan jeleníti meg... Teljesen magaménak éreztem és totálisan beszippantott a sztori!

Nem csak az akkordok törtek szét, hanem a szívem is - de imádtam! A folytatásért pedig jelenleg ölni tudnék!

Kedvenc lett! Köszönöm, hogy olvashattam!

5/5

A könyvet beszerezhetitek többek között a NewLine kiadónál:

https://shop.newlinekiado.hu/Bogar-Erika-Szettort-akkordok-nyomtatott

A Librinél:

https://www.libri.hu/konyv/szettort-akkordok--1.html

a Bookline-on:

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Bogar_Erika_Szettort_akkordok&type=22&id=339475

Bogár Erika szerzői oldala: https://vegtelenmezokvandora.blogspot.com/