Előolvasás: Amanda Black - Minden Vámpírok Atyja

Throen Chronicles #1

Egy nagyon ígéretes vámpíros spicy fantasyt volt szerencsém előolvasni néhány hete, ami hihetetlenül magába szippantott és amit nagyon szerettem olvasni!

Aki ismer, tudja, hogy egy ideje elég válogatós vagyok az erotikus zsánerben, ám ha jól van megírva a történet és nem viszi vakvágányra a sztorit, akkor nem szokott zavarni egy-egy (vagy több) sikamlósabb jelenet. Nálam a hangsúly az egyensúlyon van, bár nagy kedvencem többek közt J. R. Ward: FTT-je, L. K. Hamilton: Merry Gentry-je vagy épp az örök kedvencem, Karen Marie Moning: Tündérkrónikák sorozata - így azért látható, hogy a nem éppen szolid együttlétekkel tarkított könyveket is nagyon tudom szeretni, bár az tény, hogy elég kényes az ízlésem ebben a témában!

amy_minden_vampirok_atyja.jpg

A borítót Amanda Black készítette, MI segítségével

Fülszöveg

Areh Throen, Minden Vámpír Atyja évtizedek óta azon dolgozik, hogy fajának több száz tagját kimenekítse a Fogdából – egy olyan helyről, ahonnan még vámpír nem szökött meg, és csak annyit tudnak róla, hogy Európában van. A faj teremtőjének ezen kívül még számtalan problémája is akad. Egy oroszországi rajtaütést követően kiderült, hogy az ellenség, a mindenre is elszánt Vámpírölők másfajta módszerhez folyamodtak ahhoz, hogy vámpírokat ejtsenek foglyul. A miértek nem világosak senki számára, főleg nem az Első Család számára.

Carolina Byström szülei hirtelen halála után nehezen nyílik meg újra bárkinek is, és emiatt a fiatal vámpírlány élete nem olyan egyszerű. Egy költözés megoldaná a problémáját, de a megoldás gyökeresen megváltoztatja az életét, és el kell azon is gondolkodnia, a jóképű jóakarója képes-e lebontani a falakat körülötte, vagy ő is kudarcot vall?

- (...) Egy új faj alapítója leszel, egy egész nemzetségé.

Amy nem kis fába vágta a fejszéjét így első nekifutásra, de szerintem minden belefektetett percet megért - egy komplex és összetett, mégis teljes mértékben átlátható és érthető fantasztikus világot sikerült megalkotnia és "papírra vetnie", ami tapasztalatom szerint néha többkönyves szerzőknek sem sikerül valami fényesen...

A kötet elején rögtön egy szereplőket leíró rész és egy fogalomtár található, mely elsőre ugyan kicsit sok információnak tűnik, idővel viszont helyükre kerülnek mind a karakterek, mind a vámpíruniverzum meghatározásai is. 

A történet több idősíkon játszódik, melyben képet kapunk többek között főszereplőnk, Areh Throen jelene mellett a múltjáról és "születéséről", a vágyairól, álmairól és céljairól; miközben istenek és démonok próbálják a szerintük megfelelő irányba és mederbe terelni sorsát és életét, ezzel nagy mértékben befolyásolva az emberek és vámpírok jövőjét is. A regény mondhatni egy eredettörténet, mely a vámpírok származása mellett a szerző által megteremtett fantasztikus világot, a vámpírok és vámpírölők háborúját, valamint Minden Vámpírok Atyját mutatja be nekünk ebben a bevezető kötetben.

Az alapsztori jól felépített és érdekes, a világ összetett és kidolgozott, a karakterek jól összerakottak, a cselekmény izgalmas és fordulatos, a romantikus-erotikus szál pedig számomra abszolút elfért ebben a történetben! Az időbeli ugrások nagyon jól lettek kezelve, abszolút nem volt zavaros vagy kusza; a váltott nézőpontok miatt pedig jó néhány szereplőhöz közel kerülhetünk, miközben jellemük és indokaik is kirajzolódnak előttünk.

A világ, a karakerépítés és az írásmód is nagyon tetszett; a folytatásra pedig hihetetlenül kíváncsi vagyok - szerencsére Amy elárulta, hogy már dolgozik rajta, én pedig remélem, hogy mielőbb olvashatom!
A fizikai kötetnek mindenképp a polcomon a helye - remélem mielőbb sikerül kiadatnia, mert Minden Vámpírok Atyja abszolút megérdemli, ahogy szerintem a kötet is!

Köszönöm szépen itt is a megkeresést, a bizalmat és a lehetőséget!
Nagyon élveztem!
5/5

Ha egy izgalmas vámpíros fantasy-ra vágytok, keressétek a Patreonon!

https://www.patreon.com/user/shop?u=27672324&fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAAaajTk-87z-M7gvzEDr0AUH0R8pjO0aBuM65pcETnZhAc5YrRjrHm3U-nLM_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw