Recenzió: Cassy Blacksmith - Bátorságnapló

Május 31-én jelent meg Cassy Blacksmith: Bátorságnapló c. ifjúsági regénye, mely az írónő harmadik magánkiadásban megjelent e-könyves kötete.

A Bátorságnapló egy nyári hangulatú kamaszsztoriba csomagolt lélektani történet, mely szól traumákról, sorsról, titkokról, félelmekről és fájdalomról; miközben megtanít arra, hogy elfogadjuk önmagunkat és másokat is...

screenshot_20230710_073959.jpg

Fülszöveg

 Vajon egy nyár képes megváltoztatni az életed? ⛵

A 18 éves Allie Livingston pontosan tudja, mikor vesztette el a bátorságát. Több mint fél éve cipel egy súlyos titkot, ami elől apjához menekül egy tengerparti kisvárosba, hogy az egyetem előtti nyarat végre nyugalomban töltse.
A nyár azonban több meglepetést is tartogat számára: apja feleségül vett egy elvált nőt, aki éppen gyermeket vár, és van egy mostohatesója is. Weston népszerű, szexi srác, de Allie számára valamiért megfejthetetlen. Mert nemcsak Allie, hanem a fiú is valami olyasmin ment keresztül, amin senkinek sem szabadna.

Allie a nyár folyamán munkát vállal apja tengerparti büféjében, és megismerkedik egy terápiás csoporttal, a Bátrak Klubjával. Néhány hét leforgása alatt az élete a feje tetejére áll, és kénytelen szembenézni a múltjával, ami Southportban is utoléri.

☀️ Minden nyárnak van egy története. ☀️
Ismerd meg most Allie és Weston történetét!

Az élet sosem azt a forgatókönyvet adja, mint amit a moziban látunk. Nem mindig szól nagy egymásra találásról, boldog családról, sírig tartó szerelemről, happy endről. Az élet sokkal keményebb szerepeket oszt. Szétzilált családokat, beteg szülőket, nyomort, betegséget.

A kötet egyrészt egy igazi nyári, romantikus ifjúsági regény; másrészt egy elgondolkodtató és mély mondanivalójú történet, ami különféle feldolgozásra váró traumával mutatja be, hogy nem vagyunk egyedül. A fájdalom, az önvád és a félelem összetörhet minket, ha nem kerekedünk felül rajta és nem győzzük le - sok esetben önmagunkat. 

Allie súlyos titkokat őriz, melyeket magának is nehezen ismer be, közben pedig önmagát hibáztatja a történtekért, ezzel még mélyebbre kerülve a saját fájdalmában. 
Weston szintén a múltja rabja, akinek nagy veszteségen kell túljutnia, mindemellett pedig a bűntudatával és megfelelési kényszerével is meg kellene küzdenie.
Szereplőink mind harcolnak a saját démonaikkal, melyek a gyásztól a gyógyíthatatlan betegségen át, a nemi erőszakon keresztül a végtagelvesztésig elég széles skálán mozognak.

A regény célcsoportja főként a fiatal generáció, szereplőink is fiatalok, ám felnőtt fejjel is abszolút magunkénak érezhetjük a történetet. Fiataljaink igazi támaszai lettek egymásnak, együtt küzdöttek meg a nehézségekkel, a Bátrak Klubja egy igazi összetartó csapattá kovácsolódott össze, hogy egymást a lelki gyógyulás útjára vezessék.

A szereplők kidolgozottak, a történet szépen felépített, a téma telitalálat. A vallási szál nem eltúlzott, a BK ötlete és felépítése nagyon tetszett, ahogy a Bátorságnapló, mint terápiás eszköz is.

Fájnia kellett volna, hogy a kés pengéje egészen a csontomig hatolt, de ürességet éreztem.

Összességében egy fontos mondanivalójú történet, ami nagyon is valóságos alapokon nyugszik. Sokan küzdenek hasonló gondokkal vagy pont ezekkel a problémákkal, főként a fiatalok, akik nehezen vagy éppen sehogy sem tudnak segítséget kérni...

Tabutémákat döntöget, melyeknek nem szabadna tabunak lenniük, mert ezekről igenis beszélnünk kellene!

Önsegítő/önismereti kötetnek is bátran merem nevezni, mert adhat egy löketet ahhoz, hogy önmagunkkal is legyünk őszinték; és segítséget nyújthat, mert megmutatja, hogy nem vagyunk egyedül és megfelelő segítséggel túljuthatunk a nehézségeken, depresszión és minden máson, amihez nem érzünk magunkban elegendő erőt...

Ebben a témában számomra kiemelkedő olvasmány! Olvassátok!

Egy oka van annak, hogy nem lett öt csillag ez a kötet: számomra túl hirtelen a romantikus szál Allie részéről és ez végig nagyon zavart...

Köszönöm szépen az írónőnek a recenziós e-bookot!
4/5

 img_20230601_115055.jpg

Az e-bookot beszerezhetitek:

https://dibook.hu/konyv/batorsagnaplo?utm_source=moly.hu&utm_medium=affiliate&utm_campaign=moly.hu-affiliate

https://www.ekonyv.hu/ekonyvek/gyermek-es-ifjusagi/ya-ifjusagi-regenyek-es-elbeszelesek/cassy_blacksmith-batorsagnaplo

Elérhető még a Google Play áruházban, az Álomgyár shopban és a Bookline.hu-n