Recenzió: Ángyán Patrícia - Az utolsó tévedés

Az utolsó... 2.

Idén jelent meg a Könyv Guru/Ad Librum gondozásában Ángyán Patrícia harmadik regénye, Az utolsó tévedés, mely Az utolsó... trilógia 2. része és Az utolsó hiba folytatása.

Az utolsó tévedés az előző kötethez hasonlóan egy érzelmi hullámvasútra ültet minket, mellyel igazi mélységekbe zuhanhatunk és magasságokba emelkedhetünk, miközben a romantika mellett szerepet kap a hit és annak ereje, a döntéseink fontossága és azok következményei, a bizalom, az összetartozás, a testvéri szeretet és a szerelem, melyek átitatják az egész történetet - mégsem egy csöpögős romantikus sztori, sokkal inkább egy fontos mondanivalókkal, mélyebb gondolatokkal és érzelmekkel teli varázslatos utazás, mely az utolsó oldalakon úgy arcul vág minket, hogy csak pislogni fogunk...

az_utolso_tevedes.jpg

Köszönöm szépen Patrícia itt is, hogy ismét megtiszteltél a bizalmaddal és elküldted nekem Tiara történetének folytatását!

Fülszöveg

Tiara lebilincselő tengerparti története, a szíve és az esze közt dúló háború tovább folytatódik. A lány szüntelenül vívja belső csatáit, de vajon elcsitul hamarosan a lelkében tomboló vihar?
Miután kiderülnek az előző fél év titkai és árulásai, a fiatalok azon dolgoznak, hogy mihamarabb újraépítsék az elvesztett bizalmat, csakhogy ezt megnehezítik az újabb rejtélyek és háborgó érzelmek, amelyek előtérbe kerülnek a lidérces mindennapok között.
A két fiatalember, Trevor és Kolin továbbra is mindent megtesznek a lányért, akit szeretnek, de vajon ez elég lesz a szőke ciklon szívéhez? Sikerül végül Tiarának kibogóznia az érzelmi hálóját, vagy minden reménység csak egy újabb tévedés? És vajon minden az, aminek látszik?

Nem ragadhatunk a múltban örök életünkre, ha valóban minden okkal történik, akkor el kell engedni, akármennyire is fáj egy adott ponton, és bízni kell abban hogy a jövő sokkal nagyobb csodákat tartogat, mint azt valaha is el tudnánk képzelni.

Tiara történetének folytatása épp úgy magába szippantott, mint az első rész! A nosztalgikus érzést és a Tiarával való azonosulást, melyek miatt Az utolsó hiba olyan közel került hozzám, abszolút hozta, továbbra is vele együtt éreztem, lélegeztem és pánikoltam; vele együtt emelkedett meg a pulzusom és fagyott meg az én ereimben is a vér; miközben a múltam egy-egy képkockája is feltűnt időnként, keserédes emlékeket, boldog és boldogtalan perceket, édesbús érzéseket előhívva belőlem...

Trevor és Kolin karakterei ugyanúgy hatottak rám, mint az előző kötetben - továbbra is a TeamTrevor csapatot erősítem -, bár ebben a részben szerintem kicsit a háttérben maradtak; a fő vonal most Tiara köré összpontosult, az ő döntései, hite és a szimbolizmus voltak a súlyponti elemek, melyekkel még közelebb kerülhettünk hozzá, még inkább megismerhettük és megérthettük őt, a vége-csavarban pedig vele együtt kerülhettünk mi is nem kicsit sokkos állapotba...

A könyvben megjelenő hit, ami bár időnként bibliai jelenésekkel mutatkozik meg, abszolút nem térítő (amit egyébként elviselni sem tudnék) vagy zavaró; a vallási hit helyett sokkal inkább szemléletként, belső meggyőződésként jelenik meg; számomra a reményt, az önmagunkba és boldogulásunkba vetett hitet jelentette.

A szimbolizmus, melyet a borító és a fejezeteknél felbukkanó szimbólumok is nagyon jól tükröznek, az összetartás és összetartozás, önmagunk megismerése és az útkeresés, mely mindannyiunk életében fontos szerepet játszik, szintén lényeges elemei a kötetnek; ahogy az ok-okozati összefüggések, a sorsszerűség, a tudatalattink rejtelmei, az önmagunkhoz, egymáshoz és a világhoz való hozzáállásunk is.

Tapogatózunk a sötétben, keressük az ok-okozati tényezőket és jelentéseket, amelyeket szimbólumokkal ruházunk fel. De vajon ezekből mennyi igaz?

Összességében Patti ismét egy olyan történetet alkotott és folytatott, melyben mindannyian magunkra ismerhetünk, mindannyian elmerülhetünk, mert mindenki életében volt egy első - első szerelem, első kapcsolat, első szakítás -, mely formált, alakított, csiszolt minket; hatással volt életünkre, kapcsolatainkra és a mostani önmagunkra egyaránt...

Köszönöm, hogy olvashattam! Abszolút kedvencem lett ez a kötet is!
5/5

Patrícia könyveit többek közt beszerezhetitek:

Líra

Book24

Alexandra