H. Fajth Evelin - A pokol édenkertje

2021-ben jelent meg H. Fajth Evelin: A pokol édenkertje c. történelmi krimije e-book formátumban, mely a Trivium Egyesület Szemináriuma Hogyan írjunk regényt? III. 2020-2021. évi regényíró képzésén kiemelkedő eredményt ért el. A Prim Könyvek – Kézirattól a könyvesboltig POD szolgáltatás keretén belül pedig nyomtatott formában is megjelent.

Evelin könyve először címével, majd fülszövegével keltette fel a kíváncsiságom, így nagyon boldog voltam, mikor a kiadó elküldte nekem ezt a kötetet is!

A pokol édenkertje az írónő első regénye, mely egy izgalmas történelmi krimi, némi romantikával, lélektani-pszichológiai elemekkel, gyilkosságsorozattal, titkokkal, nyomozással és jó pár csavarral.
Eseménydús és letehetetlen olvasmány, mely mélyen megérinti az olvasót.

a_pokol_edenkertje.jpg

A gyönyörű borító ismét Czinkos Éva munkája

Fülszöveg

Emma ​elismert, sikeres írónő. Eddig felépített, tökéletes világa egyszeriben kettészakad, amikor balesetben elveszíti férjét és kislányát, ő maga pedig deréktól lefelé lebénul. Úgy érzi, megfosztották a mennyországtól, és immár a pokolba került, mígnem a kezébe kerül egy régi újságkivágás, amely egy rejtélyes körülmények között eltűnt szelencéről és a vele kapcsolatos gyilkosságokról szól.
Az 1880-as évekbeli Magyarországon virágkorát éli a korrupció. A rendőrség Johanna, a külföldön élő és tevékenykedő tanácsadónő segítségét kéri, hogy kézre kerítsék a kéjnők gyilkosát, lebuktassák a besúgókat, és kiderítsék, mit rejt a titokzatos vörös szelence.
A pokol édenkertje egy olyan világba kalauzolja az olvasókat, ahol kábítószerkereskedelem, korrupció, prostitúció és temérdek hazugság fonja át a történetszálakat. Miképpen kapcsolódik egymáshoz Emma és Johanna, valamint a többi szereplő életútja? Hol ér véget a történet, és hol kezdődik a valóság?
Az izgalmakkal teli, fordulatos regény az emberi lélek mélységein keresztül tárja elénk a jó és rossz között húzódó keskeny határvonalat mindaddig, amíg az utolsó titokról is lehull a lepel.

 

Fiatal testbe zárt halott lelkek vagyunk.

A kötet rövidsége ellenére is egy eseménydús, jól megírt, kidolgozott és kiforrt történet, ami teljesen magába szippantott! A nem eltúlzott romantika, a krimi, a gyász és pszichés betegség tökéletes egyvelege!

A cselekmény két idősíkon játszódik, a 19. és a 21. századi Magyarországon. A jelenben egy hatalmas traumát átélt írónő mindennapi megküzdéseit, fizikai és lelki megpróbáltatásait és egy új regény születését követhetjük nyomon. Az 1880-as években pedig egy gyilkos és egy eltűnt szelence nyomába eredhetünk.
A szálak egy ponton összeérnek és a cím is értelmet nyer.

Az események logikusan követik egymást, a sztori gördülékeny, a szereplők jól kidolgozottak és szerethetőek.
A karakterek mindkét szálon hitelesek voltak számomra, ahogy a történések és azok következményei is.
Johanna és Gabriel párosa abszolút kedvencem lett, Emmával pedig hihetetlenül könnyen tudtam azonosulni.
A végkifejlet szíven ütött mindkét vonalon, mégis úgy éreztem és érzem most is, hogy ennek így kellett lennie, így lett tökéletes a lezárás és befejezés.

Nem mindegy, hogy a fegyver melyik oldalán áll az ember. Ha a pisztoly csövével találja magát szemközt, a saját félelmeivel, démonaival kell szembenéznie, megküzdenie. Ám ha mögötte áll, a hatalom megrészegíti, olyan érzelmek viharába sodorja, ahonnan nincs kiút.

Összességében egy szívettépő, mégis gyönyörű történet a saját magunkkal való megküzdésről, az önmagunkért folytatott küzdelemről, a feladni nem akarásról, a feldolgozásról és a beletörődésről!
Ajánlom mindazoknak, akik egy rendhagyó történelmi krimit olvasnának, melynek mélyebb gondolatai és mondanivalója is van!

Köszönöm, hogy olvashattam! Kedvenc lett!
5/5

trivium_csomag.jpg

Mindhárom kötetet nagyon szerettem, biztos, hogy olvasok még a kiadótól!

A könyvet beszerezhetitek a kiadó webshopjában az alábbi linkeken:
nyomtatott: https://triviumnet.hu/termekek/az-ejkapu-nyomtatott/
epub: https://triviumnet.hu/termekek/az-ejkapu-epub/
mobi: https://triviumnet.hu/termekek/az-ejkapu-mobi/

A kiadó interjúja az írónővel: https://triviumnet.hu/2021/04/06/trivium-egyesulet-szeminariuma-iii-interju-az-egyik-nyertessel-hirneth-fajth-evelinnel/