Szollár Bence - Otthagyod a fogad

Március végén jelent meg Szollár Bence első regénye: az Otthagyod a fogad c. krimi-thriller, a Talentum House Kiadó gondozásában. 
Aki ismer tudja, hogy mennyire szeretem Bence írásait és mennyire vártam már én ezt a kötetet!
Régóta "nyaggatom" Bencét többedmagammal együtt, hogy egy regényben is mutassa meg, mit tud, mert  hihetetlenül jól ír - imáim pedig meghallgattattak (bár nem szoktak) és végre egy regénynyi történetet suttogtak neki azok a bizonyos hangok!

Kb. 4 óra alatt ki is olvastam, ami valószínűleg tükrözi, mennyire letehetetlennek bizonyult számomra a történet. Kicsit eltér a szerzőtől megszokott horror műfajától, de thrillerben sem utolsók a novellái és most bebizonyította, hogy a krimi szállal is nagyon jól bánik.

 screenshot_20230514_135224_com_instagram_android_edit_209661735703423.jpg

A borító Szabó Borka munkája

Fülszöveg

Megölte őket. A fogaikért…
Robert Wilson nyomozót sztárként ünnepli a média, miután kézre kerítette a Fogtündér nevű rettegett sorozatgyilkost, ám ő a hajszából semmire sem emlékszik a tettessel vívott küzdelem során szerzett fejsérülése miatt. Fiatal társa, Morton nyomozó a titkosított akták segítségével igyekszik feleleveníteni Robert emlékeit. Miközben a hősként tisztelt zsaru szembenéz a múlt szörnyűségeivel, újabb rejtélyes bűntények történnek a kórház falai között…
Vajon a kegyetlen gyilkos visszatért a halálból? Ki állhat a rémtettek mögött? Vajon miért tépte ki a gyilkos az áldozatok fogait?
A válaszok sokkal rémisztőbbek, mint azt bárki gondolná…

 Samantha Payne tudta, hogy meg fog halni.

A kötet viszonylag rövidnek mondható a maga 230 oldalával, ám ez ne tévesszen meg senkit, az események nagyon is zajlanak benne és Bence szokásához híven tömören, ütősen, mégis kidolgozottan és érthetően borzolja az olvasó idegeit – amikor pedig már azt hinnénk, mindent tudunk, nem kicsit csavar az eseményeken…

Wilson nyomozó elkapta ugyan a Fogtündért, ám ebből és élete utóbbi pár évéből semmire sem emlékszik - ráadásul a kórházban is rejtélyes esetek történnek, melyeknek úgy tűnik, hogy közük van a fogtündér-ügyhöz. Kollégája veszélyes vizekre evezve próbál segíteni társának emlékei visszaszerzésében, a rendőrfőnöknő minél előbb le akarja zárni az aktát, a sajtó pedig éhes cápakánt várja a híres-hírhedt sztori részleteit.

Robert visszatérő emlékeit időbeli ugrásokkal ismerhetjük meg, melyeket a szerző nagyon jól épített be a történetbe és kellőképpen adagolja az információkat. A jelenben történő gyilkosságok és különös esetek pedig adnak egy plusz izgalmi faktort, hogy véletlenül se unatkozzunk.

 Csokoládébarna bőrén izzadságcseppek csillogtak, ébenfekete haja csomókban tapadt a vállára és kíntól gyötört arcára. 

Összességében egy izgalmasan, logikusan és jól felépített történet, karaktereink jól kidolgozottak, a cselekmény pörög, az alapsztori pedig nagyon tetszett!
Olvassátok!

Bence, Te pedig írd a folytatást és/vagy a következő regényt!

Abszolút kedvenc lett!
5/5

 

A kötetet beszerezhetitek:

A kiadótól: https://talentumhouse.hu/termek/szollar-bence-otthagyod-a-fogad/

A Líránál: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantasy-krimi/otthagyod-a-fogad

Bence önálló novellásköteteiről itt olvashattok: https://brigeri.blog.hu/2023/02/27/szollar_bence_novellaskotetei_brigi

3_kotet2.jpg